Zoeken in deze blog

dinsdag 29 januari 2008

IN MEMORIAM THERESE FRANCOIS


Goede vrienden,
Met ontsteltenis vernamen wij het overlijden van Mevrouw Thérèse François. Zij overleed in het woon- en zorghotel H.HART in de vooravond van zondag 27 januari. Zij was geboren te Kortrijk op 24 februari 1931.

Mevrouw François was jarenlang hoofdverantwoordelijke van de ziekendienst bij Vlaanderens Bedevaarten en Raadslid van de Belgische Hospitaliteit en titularis bij de Hospitalité N.Dame de Lourdes waarvan zij zelfs enkele jaren Raadslid van Acceuil Marie St.-Frai was Met haar man was ze 's avonds ook present om de Foyer van de hospitaliteit te bedienen.
Zij reisde met Vlaanderens Bedevaart , Bisdom Brugge, voor de 1ste maal ( op huwelijksreis) mee naar Lourdes in mei 1953. De laatste maal in mei 2005 (zie foto toen genomen).
Op parochiaal vlak was zij ook actief en ijveraarster voor de Vrienden van Lourdes waarvan haar man Raymond jaren de Diocesane secretaris en later de voorzitter was.
Vooral hebben wij haar gekend alsde minzame, eenvoudige en talentvolle vrouw gekend, een juweeltje voor de hospitaliteit van Lourdes, voor de verpleegkundigen, de brancardiers en de zieken.
Wij zullen ons haar goedheid en dienstbaarheid blijven herinneren .
De uitvaartdienst heeft plaats op zaterdag 2 februari om 10.30u in de parochiekerk Sint Elisabeth te Kortrijk.
Gedenk haar in uw gebed.

Wie een woord van medeleven of herinnering wil neerschrijven kan dit door hierop te klikken

Lees hier

Geen opmerkingen: