Zoeken in deze blog

zaterdag 19 juli 2008

Ingrid Betancourt in Lourdes


Maria, Moeder Gods red ons uit onze gijzeling.

De Frans-colombiaanse Ingrid Betancourt, gewezen presidentskandidate in Colombia die door het Colombiaanse leger, na zes jaar gijzeling, bevrijd werd is op 4 juli in Parijs aangekomen en werd door de Franse president tot Ridder in het Erelegioen benoemd. Dat haalde fel de Franse en buitenlandse pers.
Vandaag verschijnt in De Standaard een artikel met bovenstaande foto waarbij gesuggereerd wordt dat president Sarkozy aan de basis zou liggen van de bevrijding van Betancourt en uitgebuit wordt als een Frans succes,alias politicologe Schmidt.
Wat niet zozeer in de pers kwam is dat Ingrid Betancourt meent dat Maria, de moeder Gods, als bemiddelaarster voor haar bevrijding opgetreden heeft.
Betancourt dankte na haar vrijlating allereerst God en Maria en een week na haar benoeming door president Sarcozy is zij naar Lourdes getrokken om Maria te danken.
Op 11 en 12 juli was zij in Lourdes in gezelschap van haar moeder en kinderen. Gehuld in de Mariale kleuren, wit en blauw en met de rozenkrans die zij tijdens haar gijzeling zelf gemaakt had bad zij voor de Grot dat ook de andere FARC-gijzelaars zouden vrijkomen. Haar zoon noemde de bevrijding een wonder.
De Moeder Gods tijdens haar gijzeling was een grote steun. Soms was de H.Maagd de enige persoon met wie zij kon praten. Bravo Maria !” verklaarde zij aan de krant La Croix.
De beroemde politica werd door Mgr. Perrier in het Heiligdom begeleid. Zij genoot een enorme belangstelling en werd door de bedevaarders op applaus begroet.

Straks zijn we weer voor 17 dagen aan de Grot in Lourdes in dienst van de Hospitaliteit voor het onthaal van de pelgrims,de zieken en gehandicapten.
Zij zullen weer door de grot voorbijkomen als een niet aflatende stroom mensen die ofwel door bemiddeling van Maria uit hun gijzeling zijn gered of mensen die hopen op bevrijding van wat hen gegijzeld houdt: beperking in hun mobiliteit, ziekte, depressie, gevangen in hun leed en miserie.
Voor de intenties van pelgrims in Lourdes of thuis zullen wij meebidden tijdens de rozenkrans om 15u30 ( klik op de foto voor de radio-uitzending).

Geen opmerkingen: