Zoeken in deze blog

vrijdag 2 november 2007

Een bijzonder Lourdesjaar



Een bijzonder jaar

2008 wordt voor Lourdes een bijzonder jaar met de viering van de 150e verjaring van de verschijning te Lourdes. Reeds enkele jaren is men bezig geweest het Heiligdom zelf een “new look” te geven met de schoonmaak van de basiliek en de heiligenbeelden op de Esplanade,de restauratie van de mozaïeken in de Rozenkransbasiliek en plaatsing van de nieuwe Mysteries van het Licht, een door Barco verbeterde video-installatie in de PiusX basiliek, de ombouw van de Arcaden, de herinrich-ting van de kraantjes, een nieuw altaar in de Grot, de plaatsing van een “Waterweg” in de weide en in het bijzonder een nieuwe kruisweg voor zieken. Wie er lang niet meer geweest is zou zich niet meer herkennen.

Maar ook voor het ceremoniële wordt heel wat gepland om de vieringen een speciaal tintje te geven.

De bedevaartorganisaties bereiden zich ook voor om nog meer dan anders mensen op bedevaart te begeleiden met een sterk aanbod van bedevaartreizen.

Ook ons bisdom zal niet ten achter blijven. Onze bisschop deed een oproep om zoveel mogelijk mensen uit zijn bisdom op één dag in Lourdes samen te brengen op

een soort bisdomdag te Lourdes.
“ Waar op 25 juli in Lourdes stiefveel West-Vloams moet geklapt worden”

Het is de bedoeling dat men in Lourdes met een massa volk uit het bisdom Brugge
aanwezig is samen met de bisschop die zal voorgaan in de speciale vieringen van zijn bisdom.
Wellicht zal er aardig een mondje West-Vlaams worden gebabbeld.

Ook Roeselare wil er bij zijn.

Met onze afdeling Roeselare van de “Vrienden van Lourdes” zullen wij ook ons deel bijdragen in het succes van dit jubileumjaar en de aanwezigheid van heel wat leden in Lourdes.

Reeds zijn een 65tal ijveraars op pad voor de verkoop van zijn lidkaarten waaruit per 100 kaarten een beurs van 400 euro wordt uitgeloot om naar Loures te reizen, liefst in 2008.
Deze lidkaarten hebben ook een feestelijk tintje en dragen het mooie logo van het Jubileumjaar te Lourdes zoals op onze 200 affiches in stad verspreid en op deze bladzijde afgebeeld.
Méér nog. Wij organiseren naast onze traditionele bedevaart naar 0ostakker (1e week na Pasen) en onze tweede reis naar Kevelaer in Duitsland een Roeselaarse Bedevaart naar Lourdes
van 24 juli tot 29 juli,
samen met streekgenoten per trein of vliegtuig of autocar in een zelfde hotel met een aangepast jubileumprogramma .

Geen opmerkingen: